Šodien gatavosim pārsteidzoši garšīgu ābolu ievārījumu, kas saglabā formu un izskatās kā īsts deserts. Ābolu gabaliņi paliks veseli, sīrups būs biezs, caurspīdīgs un ļoti aromātisks.
Šāds ievārījums lieliski derēs ne tikai pie tējas, bet arī kā pildījums pīrādziņiem, pīrāgiem vai vienkārši uz grauzdiņa ar riekstiem – īsta bauda!
Galvenais šī receptes noslēpums – ābolu iemērcēšana sodas šķīdumā. Pateicoties tam, tie nesadalās un saglabā skaistu izskatu pat pēc trīskārtējas vārīšanas. Vai gatavojam kopā?
Soli pa solim ābolu ievārījuma pagatavošana
Izvēlamies stingrus ābolus – tie labāk saglabā formu. Rūpīgi nomazgājam, izņemam serdi. Sagriežam šķēlītēs vai ripiņās – kā jums vairāk patīk.
3 litros ūdens izšķīdinām 3 tējk. sodas (uz 1 litru – 1 tējk.). Liekam ābolus šķīdumā vismaz uz 30 minūtēm. Var turēt ilgāk – līdz 2 stundām, ja ir laiks. Lai visas šķēlītes būtu iegremdētas, piespiežam ar šķīvi.
“Nepērc pagalmu, atrodi kaimiņu”, kā viena tautas gudrība mainīja mūsu dzīvi
Tas ir svarīgs solis: soda nostiprina ābola struktūru, un ievārījums būs glīts, nevis pārvērtīsies putrā.
Katliņā sajaucam 200 ml ūdens, cukuru un citrona sulu. Liekam uz uguns, uzkarsējam līdz vārīšanās brīdim, tad samazinām līdz vidējai temperatūrai un vāram 5 minūtes.
Ābolus izliekam caurdurī (nemazgājam!), pārceļam katlā ievārījumam un aplejam ar karsto sīrupu.
Pārklājam ar vāku (ne cieši, lai neveidotos kondensāts) un atstājam uz 8–10 stundām vai uz nakti.
Lasi vēl: Ziedkāposti mīklā, kā padarīt tos kraukšķīgus, bez miltiem, bez olām, cepeškrāsnī un pannā
Pēc 8–10 stundām uzkarsējam līdz vārīšanās brīdim un vāram 5 minūtes uz vidējas uguns. Nemaisām, lai šķēlītes nesalūztu!
Manas draudzenes perfektās brokastis: sāļās vafeles ar kausēto sieru
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Kādreiz biju rīdziniece, tomēr dzīve piespieda pārcelties uz sen aizmirstu Latvijas ciematiņu: ”Grūti par to runāt”
- Izmaiņas iestāsies drīz: meteorologs Toms Bricis paziņo, kad ievērojami pazemināsies gaisa temperatūra
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži
- Cik bieži patiesībā vajadzētu izslēgt vai restartēt mobilo tālruni
- Viņš aizgāja prom no savas sievas latvietes un apprecēja vācieti, tomēr pēc gada viņš gribēja bēgt atpakaļ uz Latviju
- 7 viltīgi veidi, kā peles iekļūst jūsu mājā, un kā tās apturēt










